Boška Ćavar najavila odlazak iz Naše stranke? – Evo kako je reagovala nakon što se Naša stranka od nje ogradila

2 min. čitanja

Nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Mostara vijećnica NS-a Boška Ćavar se ponovo našla u žiži javnosti zbog načina na koji je glasala.

Naime, na inicijativu Kluba SDA na dnevnom redu se našlo i pitanje isticanja obilježja u javnim gradskim institucijama i ustanovama. Prema prijedlogu SDA, ubuduće bi se na ovakvim mjestima trebala isticati samo obilježja države BiH i grada Mostara, dok za grbove i zastave takozvane Herceg Bosne, čije je rukovodstvo osuđeno u Haškom tribunalu, kao i za vjerske simbole ne bi više bilo mjesta.

Međutim, ovaj prijedlog nije dobio potrebnu podršku. Naime, sjednici je od 35 izabranih prisustvovalo 33 vijećnika. Za ovaj prijedlog glasalo je njih 17, 10 ih je bilo protiv, a šest suzdržanih, tako da odluka nije bila usvojena. Naime, za usvajanje bilo koje odluke potrebna je natpolovična većina od ukupnog broja vijećnika, odnosno minimalno 18 ruku.

Nakon njenog glasanja pri izboru gradonačelnika Mostara NS je stao iza svoje vijećnice. Međutim, ovaj put to nisu učinili, tim prije što je njena stranačka kolegica Irma Baralija podržala prijedlog SDA.

Vezani tekst: 

– Boška Ćavar opet podigla prašinu u Mostaru: Ovaj put od nje se ogradila i NS, evo i zašto

Ubrzo je uslijedio njen odgovor NS-u.

– Nisam znala da su se ogradili od mene kao članice. Trebali ste me obavijestiti. Sretno vam u daljem radu, poručila je Ćavar stranačkom rukovodstvu.

Ako je suditi po ovoj izjavi, dojam je da će Ćavar sve dalje od članstva u NS-u.

Podijeli ovaj članak