Borenović podržao Stanivukovića: Frustrirani i nesposobni moraju prihvatiti novu realnost

1 min. čitanja

Dvije decenije je SNSD bio vlast i na gradskom i na republičkom nivou, a nije im palo na pamet da izgrade ni gradsko, a ni Centralno spomen obilježje poginulim borcima Republike Srpske, rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

Sada, kada je na čelo grada Banjaluka došao neko ko tri decenije od završetka rata želi da to realizuje, pokušali su sve da opstruišu izgradnju. Toliki nivo nepoštovanja prema onima koji su dali život za Republiku Srpsku je nevjerovatan, rekao je Borenović.

Tvrdi da frustrirani i nesposobni likovi vladajućeg režima, koji su 20 godina arčili novac građana Banjaluke, moraju prihvatiti nove realnosti.

– A to je da gradonačelnik Stanivuković i nova gradska uprava imaju ozbiljnu namjeru da realizuju brojne kapitalne projekte i pored svih podmetanja od pojedinaca iz SNSD – rekao je Borenović.

Dodaje da vjeruje da će spomen-obilježje biti izgrađeno do sljedeće godine.

– Republika Srpska to duguje onima koji su je svojim životima stvorili i ja se, kao borac Vojske Republike Srpske, radujem što će postojati to mjesto gdje ćemo, s ponosom i tugom, gledati uklesana imena naših prijatelja i saboraca. Toliko su zaslužili – poručio je Borenović.

Podijeli ovaj članak