Bit će vruće, ali pripremite kišobrane: Poznato je kakvo će vrijeme biti narednih dana

2 min. čitanja

U Bosni i Hercegovini će danas biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjevernim, centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše ili kratkorajni pljusak.

Vjetar će biti slab, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka će iznositi od 14 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 33 stepeni.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme može se očekivati i u Sarajevu. Razvojem oblačnost može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Kada je riječ o narednim danima, u četvrtak će također biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u zapadnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka će iznositi od 15 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 35 stepeni.

U petak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana su mogući kiša i kratkotrajni pljuskovi u centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka će se kretati od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 36 stepeni.

Subota će biti sunčana uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana razvoj oblačnosti sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima u višim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 36 stepeni.

Podijeli ovaj članak