Bisera Turković oštro odgovorila Koviljki Špirić: Laž je da ne sarađujem sa…

1 min. čitanja

Izjave da ne sarađujem sa ambasadorima srpske nacionalnosti su apsolutna laž, tvrdi ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Povod za ovu njenu reakciju je izjava ambasadorice BiH u Poljskoj Koviljke Špirić kako Turković ne sarađuje sa ambasadorima iz RS-a, te da je rezultat toga stvaranje paralelne diplomatije.

– Ne prestaju ataci lažnim vijestima, dezinformacijama i izmišljenim konstrukcijama.

Jedna od tih besprizornih izmišljotina je i tvrdnja da ne sarađujem sa ambasadorima BiH iz reda srpskog naroda te da zaobilazim destinacije na koje su imenovani.

Samo ću spomenuti neke primjere: prilikom posjete SAD, ambasador Bojan Vujić prisustvovao je službenim sastancima u State departmentu, ambasador Mitar Kujundžić, sastancima u NATO-u, ambasadorica u Mađarskoj Biljana Gutić-Bjelica učestvovala u nedavnoj službenoj posjeti Budimpešti, Milorad Živković, ambasador u Sloveniji, također prisustvovao i učestvovao prilikom bilateralne posjete Sloveniji…

Dakle, izrečena je apsolutna laž.

Nažalost, nije prvi put. Sve je to dio kampanje, ali ne izborne, nego kampanje protiv Bosne i Hercegovine i njenih institucija, tvrdi Turković.

Podijeli ovaj članak