Bećirović traži izdvajanje novca za pomoć Teočaku zbog poplava, građani prikupljaju sredstva

2 min. čitanja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se iz budžetskih rezervi Vijeća ministara BiH izdvojila početna interventna sredstva za sanaciju šteta izazvanih olujnim nevremenom u naselju Sniježnica, na području Općine Teočak.

– Imajući u vidu ogromne materijalne štete nastale na području Općine Teočak izazvane snažnim olujnim nevremenom, nužno je da Vijeće ministara BiH hitno odobri početna interventna sredstva iz Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu u iznosu od 100.000 KM za Općinu Teočak, a sa ciljem pomoći u sanaciji nastalih šteta, navedeno je u zahtjevu.

Bećirović je predložio da Predsjedništvo BiH na svojoj sjednici zaduži Vijeće ministara BiH da izdvoji početna interventna sredstva, a zahtjev za sjednicu uputio je predsjedavajućoj i članu Predsjedništva BiH, Željki Cvijanović i Željku Komšiću, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH, javlja Fena.

Pored Bećirovićevog zahtjeva, Facebook grupa “Srcem za Teočak” organizovala je prikupljanje sredstava za sanaciju šteta u ovom mjestu.

– Zelimo vas obavijestiti da počinjemo sakupljati sredstva za sanaciju ogromne štete koja je zadesila naš Teočak, pogotovo MZ Snijeznica i Ogoralicu.

Više informacija u toku dana.

Svi koji zele da se uključe u ovu akciju to mogu da učine na sledeće načine.

1. paypal – Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

2. NLB Banka dd Tuzla

IBAN:BA391320010802321056

3. NLB Banka dd Tuzla

ZA uplate iz Bosne i Hercegovine

1321402016647157

4. Swish – broj +46737343389 za uplate iz Švedske, navodi se u saopćenju.

Podijeli ovaj članak