Banja Luka “napada” Sarajevo/Nakon Mijatovića oglasio se i Vuković: Pored ovakvih budibogsnama ljevičara…

2 min. čitanja

Politikom SDP-a koju vodi rukovodstvo ove stranke, čije je sjedište u Sarajevu, sve manje su zadovoljni pripadnici ove stranke u drugim sredinama. Međutim, rijetki su oni koji su spremni o tome javno govoriti. Među takve rijetke spada banjalučka organizacija SDP-a. 

Svoj lični stav o načinu kako rukovodstvo SDP-a vodi stranku iznio je i Aleksandar Vuković, predsjednik Gradskog odbora SDp-a u Banjoj Luci. Vrijedi napomenuti da se radi o nimalo pohvalnom mišljenju. Pitanje je samo da li će glasovi iz Banje Luke “dobaciti” do Sarajeva.

– SDP BiH ne može više da zbog fiktivnih, neprincipijelnih principa potroši svoju omladinu koja je sve dala od sebe u proteklom izbornom procesu!

I dok su ta djeca lijepila plakate i popunjavala začelja na glasačkom listiću, politika SDP BiH je ojačavala kineske kopije i otpadnike drugih stranaka!

I dok selo gori, a trust baba u vrhu se češlja, SDP BiH je samo razbacani zbir plutača na otvorenom moru! I kad se nekim čudom sudare, glume da su SDP BiH!

I smiješna je priča o nekom generalnom opozicionom ili pozicionom statusu, jer nema ni centimetra Bosne i Hercegovine gdje neka partijska struktura SDP BiH nije u vlasti ili dilu sa “mrskim” nacionalistima!

Kada bi na sve to analizirali ljevicu, socijaldemokratiju kao političku filozofiju i doktrinu još iz 19. vijeka, onda bi samo konstatovali da pored ovakvih budibogsnama ljevičara, desnica nije ni potrebna!

Prema tome, vrijeme je da SDP BiH izađe iz zone plasiranja Andersenovih bajki, te uđe u reformu, te ponovo bude jedini pokretač građanske provenijencije!

Podsjećam, narodi Bosne i Hercegovine su to nekad prepoznali i nagradili!, poručio je Vuković svojim stranačkim kolegama.

Podijeli ovaj članak