Ambasador Države Katar posjetio Roditeljsku kuću

3 min. čitanja

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine nizom aktivnosti u mjesecu septembru obilježava ‘Zlatni septembar’ – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece. 

– Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice je mukotrpna, teška i duga, a nerijeko nakon izliječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi – navodi se. 

Sa željom da u toj borbi pruži podršku mališanima i njihovim porodicama, kao i ljudima iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” koji im pomažu, ambasador Države Katar Sultan bin Ali Al-Khater posjetio je danas Roditeljsku kuću, mjesto gdje djeca i porodice imaju priliku provesti mirne dane u porodičnoj atmosferi i koje im donosi niz olakšica.

Ambasador Al-Khater razgovarao je s predstavnicima Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, predvođenih direktorom Fikretom Kubatom. On je ambasadora informirao o načinu rada Roditeljske kuće i procesima kroz koje prolaze mališani i njihove porodice tokom liječenja.

Zahvaljujući ljudima iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, svakoj osobi koja nesebično pomaže djeci smještenoj u Roditeljskoj kući, ambasador Al-Khater je najavio mogućnost povezivanja te humanitarne organizacije sa relevantnim institucijama Države Katar, te najavio kontinuiranu podršku Ambasade Države Katar u Sarajevu njihovim aktivnostima, prenosi Fena.

Direktor Kubat posebno je zahvalio ambasadoru Al-Khateru i Ambasadi Države Katar u Sarajevu za posjetu i podršku, posebno zbog činjenice da je inicijativa za susret stigla iz Ambasade, naglasivši značaj institucionalnog uvezivanja i kontinuirane podrške da bi djeca smještena u Roditeljskoj kući imala što bolje uvjete za uspješan oporavak.

Ambasador Al-Khater je tokom obilaska Roditeljske kuće imao priliku da se u ugodnoj atmosferi druži sa mališanima koji tu borave i njihovim porodicama, te im uruči prigodne poklone u okviru realizacije aktivnosti ‘Zlatnog septembra‘.

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka‘ iz godine u godinu trudi se ispuniti što više potreba oboljele djece i njihovih porodica te im što više olakšati taj za njih najteži period u životu. Kroz sve svoje, veće i manje, projekte ti dobri ljudi žele obezbijediti cjelovitu i sveobuhvatnu podršku te sve ono što može olakšati put oboljele djece do pobjede.

– Država Katar, koja će naredne godine obilježiti 30 godina uspostavljanja bilateralnih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, već decenijama kroz različite projekte podrške nastoji ojačati veze dvije države i njihovih građana – saopćeno je iz Udruženja. 

Podijeli ovaj članak