Ambasador BiH u Srbiji odbija uputu Komšića i Bećirovića: Pričao sam sa Cvijanović

2 min. čitanja

Komšić i Bećirović zatražili od MVP BiH da pozove ambasadora Vranješa na konsultacije u Sarajevo.

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ izjavio je da je, povodom informacije u medijima da su članovi Predsjedništva BiH tražili od ministra Elmedina Konakovića da ga pozove na hitne konsultacije, razgovarao sa članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i da je dobio podršku za svoj rad.

– Cvijanović me informisala da Predsjedništvo nije raspravljalo na tu temu na sjednici, te da ne postoji saglasnost Predsjedništva da me Ministarstvo inostranih poslova pozove na konsultacije – naglasio je Vranješ za Srnu.

Ambasador BiH u Srbiji je naveo da je Cvijanovićeva istakla da smatra da nije napravio nikakav prekršaj činjenicom da se sastao sa direktorom jedne institucije u državi prijema.

– Predsjednica Cvijanović mi je iskazala podršku i istakla da nisam dužan da postupim ukoliko bi poziv na konsultacije stigao u Ambasadu, te mi poželjela sreću u daljem radu – istakao je Vranješ.

Podsjetimo, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su od Ministarstva vanjskih poslova BiH da hitno pozove ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa na konsultacije u Sarajevo.

– Povodom izjava koje je dao ambasador BiH u Beogradu Aleksandar Vranješ na sastanku sa direktorom Sigurnosno-informativne agencija Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, a posebno nakon njegove medijske izjave za iskazivanje zahvalnosti Vulinu zbog davanja stipendije dvjema studenticama, tražimo od Ministarstva vanjskih poslova BiH da ambasadora Vranješa pozove na hitne konsultacije u Sarajevo kako bi objasnio svoje postupke – navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

Dodaje se da je potrebno da MVP BiH sačini informaciju koju će ministar dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak