Aleksandra Pandurević negoduje: Srušila se konstrukcija lažnog patriotizma vlasti

3 min. čitanja

Povodom izjave poslanika SNSD-a Srđana Mazalice da je predsjednik SDS-a Milan Miličević “pročitao da će biti usvojeni evropski zakoni, pa pretpostavlja da tu nije Zakon o Ustavnom sudu BiH”, te ga optužio da pravi ”konsktrukcije koje će se lako raspasti i srušiti”, reagovala je funkcioner SDS-a Aleksandra Pandurević:

– Drago mi je da se Srđan Mazalica sjeća zaključaka Narodne skupštine koji se odnose na Ustavni sud BiH, ali mi je žao što pažljivo ne sluša svog partijskog šefa Milorada Dodika. Prije nego što se obrušio na predsjednika SDS-a Milana Miličevića trebao je otići na sajt RTRS-a, pročitati i poslušati Dodikovu izjavu nakon sarajevskog sijela. U toj izjavi, lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će ”22. avgusta biti održana sjednice Predstavničkog doma, da će biti popunjen Savjet ministara i doneseni Zakon o ombudsmanu i Zakon o slobodi pristupa informacijama, dok će Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu biti riješen kroz kolegijum”, a Predsjedništvo BiH će potvrditi dva sporazuma iz ”Berlinskog procesa”. Dodik je najavio i da će se za zakone o pravosuđu formirati radna grupa koja će se baviti i Ustavnim sudom BiH.

Možda Mazalica mora da vadi kestenje iza svog šefa, da pravda kapitulaciju i gaženje zaključaka Narodne skupštine, njeno ponižavanje, ali previše je da nas uvjerava da ne treba da vjerujemo svojim očima i ušima nego onom što on kaže.

Podsjetiću Mazalicu i da su njegove kolege, delegati SNSD-a u Domu naroda juče usvojili Zakon o slobodi pristupa informacijama u prvom čitanju. Zar to nije kršenje zaključaka Narodne skupštine od 27.juna u kojima smo zajedno rekli da nema usvajanja zakona iz 14 prioriteta dok ne bude usvojen Zakon o Ustavnom sudu i dok ne ispratimo strane sudije? Hoćete li pokrenuti odgovornost Vaših kolega jer su prekršili zaključke Narodne skupštine? Zar je važniji jedan ministar i zgrada Mileta Radišića od budućnosti Republike Srpske i zaštite njene državne imovine?

Šta se to, Srđane, promijenilo na Kosovu i Metohiji pa su nam sada prihvatljivi sporazumi sa tzv. Kosovom o priznanju diploma i stručnih kvalifikacija? Samo prije dva dana Kurti je nastavio svoj teror i uhapsio jednog Srbina iz Leposavića.

Koje su to nove okolnosti pa se više ne solidarišemo sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, niti su nam bitne strane sudije nego smo čak spremni pokrenuti proceduru za popunjavanje Ustavnog suda?

Jedina konstrukcija koja se srušila jeste konstrukcija lažnog patriotizma. I budite sigurni da ćemo braniti Republiku Srpsku i dignitet Narodne skupštine i od vas i od vaših federalnih partnera. Za nas, Republika Srpska nema cijenu i ona je mnogo više od zgrade Mileta Radišića na šta svodite njene interese – poručila je Aleksandra Pandurević, saopštio je SDS.

 

 

Podijeli ovaj članak