Aleksandar Vranješ, ambasador BiH u Hrvatskoj: Na djelu je sluđivanje naroda

2 min. čitanja

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ rekao je da je cijeli postizborni proces pokušaj prevrata u režiji opozicije, koja po ko zna koji put gubi izbore.

– Sve zajedno vidim kao pokušaj prevrata od opozicije, zajedno sa CIK-om, a uz podršku određenog broja zapadnih ambasada i jednog dijela medija i društvenih mreža, rekao je Vranješ za RTRS.

On je istakao da iza svega stoji namjera sluđivanja javnosti, dovođenje u pitanje povjerenja u izborni proces i pokušaj destabilizacije Republike Srpske.

– Na djelu je sluđivanje javnosti koje doživljavam kao pokušaj prevrata da bi se stvorila lažna atmosfera i budućnost Republike Srpske stvarala na ulici, a ne na izborima. To rade oni koji uporno gube na izborima, rekao je on.

Vranješ je istakao da su predstavnici opozicije još u izbornoj noći počeli realizaciju takvih namjera, iako su, kako je rekao, već tada znali da su izgubili.

– Cilj je sluđivanje građana kako bi se pripremili za neko novo stanje, “novu istinu”. Opozicija je izgubila izbore i to su znali još u izbornoj noći, naglašava Vranješ i dodaje da su neprihvatljive manipulacije izbornom voljom građana.

On kaže da tako stvaraju stanje haosa, koji se medijski pojačava, te pokušavaju naći nove inkriminacije u svemu.

– Ne možemo više shvatiti za koga opozicija smatra da je oštećen, rekao je Vranješ za RTRS, dodavši da niko nema pravo tako da se ponaša i dovodi u pitanje volju građana.

Podijeli ovaj članak