Ako se Vlada FBiH formira po Schmidtovim pravilima / Suljagić upozorava javnost: Ovo će biti zadnja generacija Bošnjaka…

2 min. čitanja

Ko god odluči da formira Vladu Federacije BiH sa UZP-om, po Schmidtovim pravilima, treba da zna da će to biti posljednja Vlada FBiH ikad formirana, a ova generacija posljednja generacija našeg naroda koja će imati državu, rekao je Suljagić

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, ne krije svoje nezadovljstvo zbog nametanja izmjena Izbornog zakona BiH, koje je u izbornoj noći potvrdio visoki predstavnik Christian Schmidt.

On već desetak dana svakodnevno upozorava javnost na pogubnost Schmidtovog nametanja izborne reforme, a sličnu objavu sa javnošću je podijelio jutros na svom Twitter nalogu.

Naime, on je izjavio da svako ko odluči formirati Vladu FBiH “sa UZP-om, po Schmidtovim pravilima” treba znati da će to biti zadnja federalna vlada.

Dodao je kako bi, na taj način, ova generacija Bošnjaka bila zadnja koja će imati svoju državu.

– Ko god odluči da formira Vladu Federacije BiH sa UZP-om, po Schmidtovim pravilima, treba da zna da će to biti posljednja Vlada FBiH ikad formirana, a ova generacija posljednja generacija našeg naroda koja će imati državu, rekao je Suljagić.

Podijeli ovaj članak