Rezultat Lane Pudar u Beogradu izaziva strahopoštovanje kada je u pitanju i seniorska konkurencija

1
3 min. čitanja

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, još jednom je pomjerila granice i potvrdila da je jedna od najboljih plivačica današnjice.

VEZANI TEKST – Oglasila se Lana Pudar nakon što se još jednom popela na krov Evrope

Sjajna Mostarka sinoć je u Beogradu osvojila zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu ostvarivši respektabilno vrijeme 56.95.

Lana je izdominirala i potukla konkurenciju. Drugoplasirana Martine Damborg (Danska) zaostala je 1,4 sekundu, a trećeplasirana Emmy Hallkvist (Švedska) 2,55 sekundi.

Isplivala je rekord evropskih juniorskih prvenstava, a njeno vrijeme izaziva strahopoštovanje i kada je seniorska konkurencija u pitanju.

I ne samo to. Uz novi državni rekord, Lana Pudar je ostvarila A normu za Olimpijske igre u Parizu. Njeno vrijeme od 56.95 je najbolji rezultat u Evropi u seniorskoj konkurenciji u 2023. godini (do jučer rekorderka je bila deset godina starija Louise Hansson iz Švedske koja je 21. aprila isplivala 57.00). 

A pazite sada ovo. Mostarka je u Beogradu isplivala osmo najbolje vrijeme svih vremena kada je u pitanju disciplina 100 metara delfin i tek je deseta plivačica na svijetu koja je išla ispod 57 sekundi.

VEZANI TEKST – Pogledajte kako je Lana Pudar pomela konkurenciji i isplivala evropski juniorski rekord

– Mnogo mi ovo znači, pogotovo zato što ovog mjeseca dolazi Svjetsko prvenstvo i to znači da sam u dobroj formi i zaista sam sretna što konačno plivam ispod 57 sekundi – kazala je Lana nakon što je osvojila još jedno zlato u nizu.

Bolji rezultat od nje u disciplini 100 metara delfin, a govorimo o rezultatima svih vremena i o seniorskoj konkrenciji, ostvarile su samo: 1. Sarah Sjostrom (Švedska) 55.48, 2. Marie Wattel (Francuska) 56.14, 3. Louise Hansson (Švedska) 56.22, 4. Jeanette Ottesen (Danska) 56.51, 5. Inge de Bruijn (Nizozemska) 56.61, 6. Marleen Veldhuis (Nizozemska) 56.69, 7. Aurore Mongel (Francuska) 56.89, 8. Lana Pudar (Bosna i Hercegovina) 56.95…

Swimrankings još nije ažurirao listu najboljih svih vremena

– Sve se može kad naporno radiš, vjeruješ u sebe, vjeruješ u svoj tim i kada znaš šta želiš i šta možeš! Idemo dalje još jače i još hrabrije, bez obzira na sve poteškoće – poručili su iz Kluba vodenih sportova Orka za koji nastupa Lana Pudar.

Podijeli ovaj članak