Nije mogao izbjeći kaznu: Pogodio redara bakljom, pa dobio zatvorsku kaznu

1 min. čitanja

Meč Konferencijske lige između West Hama i Anderlechta, koji je odigran u četvrtak u sklopu 4. kola grupne faze ovog takmičenja, ostao je u sjeni velikih navijačkih nereda na tribinama.

Kako navode inostrani mediji, jedan navijač belgijskog Anderlechta je pogodio redara bakljom na stadionu, a zbog tog incidenta je dobio kaznu od osam sedmica zatvora.

Osim njega, sud u Londonu je izrekao kazne još trojici njegovih prijatelja sa tribine, od ukupno 13 koliko ih je uhapšeno u četvrtak poslije meče.

Istu noć, Anderlecht je uputio izvinjene zbog ponašanja svojih navijača koji su, osim pokušaja sukoba sa fanovima West Hama, lomili stolice i palili baklje. 

Nakon intervencije, dvojica policajaca su zadobila lakške povrede i bilo im je potrebno ukazati pomoć, dok su još dvojica njihovih kolega pogođena nekim pirotehničkim sredstvom.

Napadi na redare se neće tolerisati, poruka je londonske policije koja se oglasila u subotu povodom kazne za Belgijance. 

Podsjetimo, West Ham će u narednom kolu Konferencijske lige na svom terenu igrati protiv Silkeborga, dok će Anderlecht dočekati FCSB.

Podijeli ovaj članak