Hercegovina spremna za sezonu

3 min. čitanja

MNK Hercegovina iz Širokog Brijega spreman je za svoju drugu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u futsalu. 

Trener Marin Ćorluka za naš portal ističe da je radom zadovoljan, mada rezultati u prijateljskim utakmicama nisu bili na nivou.

– Što se tiče samih priprema zadovoljni smo radom. Rezultatom u prijateljskim utakmicama nismo zadovoljni, samim odnosom pobjeda i poraza, ali što se tiče samog rada na pripremama sam u svakom slučaju zadovoljan, rekao nam je Marin Ćorluka.

Nije Hercegovina mnogo ni mijenjala igrački kadar. U odnosu na prošlu sezonu nema više sjajnog Davida Barbarića, kao ni Andrijana Dujmovića, a došao je Ivan Peko, povratnik Matej Karačić, te još nekoliko mlađih igrača koji imaju prvi futsal angažman.

– Doveli smo i tri nova igrača koja nisu u svijetu futsala, tako da će i njihov angažman u našem klubu zavisiti od njihovog snalaženja u futsalu i na osnovu toga će i dobiti priliku. 

Ćorluka o mladom Barbariću ima samo riječi hvale.

– Meni je drago da je David Barbarić otišao u prvaka Hrvatske, da će igrati i napredovati. Isto tako mi je žao što je otišao iz našeg kluba, on je bio budućnost i dosta smo gradili na njemu. Napravio je veliki iskorak, vrhunski potencijal što je dokazano i pozivom u reprezentaciju. Smatram da će on biti najbolji igrač u budućnosti i želio bih da se što prije vrati kod nas.

Što se tiče ambicija kluba one su jasne.

– Naše ambicije su play off, borba za prvaka, u smislu da budemo od drugog do šestog mjesta. Smatram da će Mostar SG biti prvi.

U prvom kolu na Pecaru stiže FC Doboj, koji je značajno podmladio ekipu.

– Apsolutno ne poznajem Doboj, ama baš ništa. Oni nisu mnogo toga ni objavljivali vijesti iz kluba tokom pauze, osim tih nekih odlazaka. Ono što znam je da su podmladili ekipu, da će igrati sa mladom ekipom. I mladi igrači mogu biti jako dobri, ali ih ne znam. Smatram da smo mi spremni i da se ove sezone na Pecari neće ama baš niko naigrati.

 

Podijeli ovaj članak