Znate li šta zapravo znači Twix: Na policama je slatkiša već 56 godina

1 min. čitanja

Nedavno je stari tvit ponovo postao viralan koji objašnjava značenje imena.

Odmah upadaju u oči na svakom kiosku i polici sa slatkišima u supermarketu: čokoladice umotane u zlatni papir sa crveno-bijelim natpisom Twix proizvođača Mars. Ovo su dva karamel biskvita prelivena čokoladom. 1967. lansiran je u Velikoj Britaniji pod imenom Twix. U zemljama njemačkog govornog područja, Twix je predstavljen 1976. godine kao raider. Naziv brenda je promijenjen 1991. godine uz reklamni slogan “Raider se zove Twix – inače se ništa ne mijenja”. Razlog tome bio je globalno standardizirani marketing proizvoda.

Uzbuđenje je trenutno veliko u medijima na engleskom jeziku, jer obnovljeni post na društvenim mrežama iz 2018. otkriva da postoji dublje značenje iza imena.

Već godinama potrošači se pitaju šta to ime znači. Do sada je većina njih pretpostavljala da je Twix skraćenica od “Twin Biscuit Sticks”. Korisnik Fooji je 2018. želio da stavi tačku na spekulacije, napisavši u tvitu upućenom Twixu: “Pročitao sam da je Twix skraćenica od ‘Twin Biscuit Sticks’. Možete li to potvrditi ili demantovati?” Zapravo, istog dana stiže odgovor: “Vrlo blizu! To je skraćenica od ‘Twin Sticks‘”.

Podijeli ovaj članak