(VIDEO) Ulovio bizarna bića koja izgledaju kao da su ispala iz horor filmova

2 min. čitanja

Twitterom se proširila snimka na kojoj je tip uhvatio neobična bića koja izgledaju kao da su iz kakvog horor filma.

Više od 5,5 miliona ljudi u kratkom je roku pogledalo snimku koju je objavila popularna stranica Wow Terrifying. Na snimci se vidi kako je tip u rukama drži neobična bića, koja izgledaju kao kakve morske zmije, ali imaju nevjerovatno oštre zube.

Na snimci se vidi kako ‘mala čudovišta‘ grizu rakov krak, a mi otkrivamo o čemu se zapravo radi.

Čudna bića

Gobi jegulje, također poznate kao Gobioidne jegulje, pripadaju porodici Gobiidae, koja je raznolika grupa riba koje se nalaze u različitim morskim vodama širom svijeta. Ove jegulje obično su male, izdužene ribe zmijolikog izgleda i imaju širok raspon boja i šara.

What on Earth are these!! 😳 pic.twitter.com/6cHuNDGkMm

— Wow Terrifying (@WowTerrifying) July 25, 2023

Međutim, boje Gobi jegulja mogu značajno varirati ovisno o vrsti, staništu i individualnim varijacijama. Dok neke vrste mogu pokazivati nijanse ljubičaste, mnoge Gobi jegulje poznate su po svojim živim bojama, uključujući nijanse žute, zelene, smeđe i plave.

Gobi jegulje općenito su ribe koje žive na dnu i dobro su prilagođene životu u plitkim obalnim vodama, koraljnim grebenima i plimnim ravnima. Poznati su po svom zanimljivom ponašanju, kao što je njihova sposobnost da se ukopaju u pješčane ili muljevite podloge i koriste svoje prsne peraje za “hod” po dnu okeana.

Podijeli ovaj članak