(VIDEO) Plačite sa Vojom: Ljudi dijele snimak dječaka iz 1983. godine i plaču sa njim

2 min. čitanja

Snimak iz prošlosti na kome dječak recituje i plače ovih dana je viralan na društvenim mrežama, a oni koji ga dijele dali su mu ime “Plačite sa Vojom”.

Nastao je još davne 1983. godine u emisiji Milovana Ilića Minimaksa, a glavni akter u njemu nije legendarni voditelj, već dječak plave kose iz Kuršumlije, koji recituje potresne stihove pjesme “Ujedinjena djeca svijeta”, koji mnoge ovih dana tjeraju na razmišljanje.

On je uspio da Twitter usija komentarima, a neki su čak odlučili i da ga potraže i vide gdje je danas.

Voditelj i novinar Milovan Ilić, poznatiji kao Minimaks radio je mnoge formate televizijskih emisija, od razgovora sa poznatima pa sve do show programa za djecu. Tako je i u emisiji “Tebi kažem” propitivao djecu šta su pripremila od recitacija, a Voja je imao iskreno srce i veoma poučnu pjesmu.

plačite sa Vojom ❤️‍🩹 pic.twitter.com/Zeqf1ZkLmW

— durum🥖 (@milichka) June 2, 2023

Kako je recitovanje dalje teklo, a stihovi bili sve teži za jedno maleno srce, Voja je počeo da plače pogođen riječima pjesme. Suza puna emocija, nije ga omela u daljem recitovanju, pa je i sama njegova pojava dobila na “težini”.

– Zaplakao je tek kod “druga djeca nemaju ni čiste vode”. Vrlo dobro je razumio stihove pjesmice, pisalo je u jednom od komentara ispod ovog viralnog videa.

Podijeli ovaj članak