(VIDEO) Hoće li to, majstore: Radnik popravljao avion – ljepljivom trakom

2 min. čitanja

Video koji je na TikTok objavio korisnik “myhoneysmacks” prikazuje radnika na aerodromu kako obavlja hitno održavanje na lijevom krilu aviona dok sjedi na pisti na međunarodnom aerodromu Nashville, dok putnici gledaju iz unutrašnjosti aviona, prenosi New York Post.

– Razlog zašto ne letim više. Nije me briga je li to traka za avion ili nije, činjenica da morate zalijepiti avion i radite to dok su ljudi na letu je zbunjujuća, komentarisao je TikToker.

Ipak, nisu svi komentari bili negativni, neki od korisnika opravdavali su avioprevoznika.

– To se zove brzinska traka (Speed Tape), koja se koristi za manje popravke u avionima. Svaki avio prevoznik to koristi, uključujući Southwest, napisao je jedan korisnik.

Kako navodi, Speed ​​​​Tape je ljepilo na bazi aluminija koje se koristi za brze popravke aviona i trkaćih automobila. Zove se brzinska traka jer će se, ako je stavite, zalijepiti za krilo aviona koji leti vrlo brzo u zraku. Može izdržati temperature u rasponu od -65°F do 600°F i ima sloj tkanine prekriven aluminijskom folijom sa super jakim silikonskim ljepilom što ga čini debljim od ljepljive trake – prema putopisnom blogu The Points guy.

@myhoneysmacks Im only flying southwest now ???? #spirit #spiritairlines #plane #planecrash #cockpit #airline #flight #fly #scary #omg #mindboggling ♬ original sound – My Honey Smacks ???????? Youtuber

 

Neki korisnici TikToka s iskustvom u avioindustriji uvjeravaju da je sasvim normalno da se Speed ​​​​Tape koristi u avionima.

– Ja sam aviomehaničar i svaka avio kompanija koristi Speed Tape u avionima. I da, redovno ga moramo nanositi nakon svakog leta. Southwest radi isto kao i United i American, jedan je od komentara.

– Svaka aviokompanija to koristi, dušo, dodao je TikToker po imenu Chris.

Podijeli ovaj članak