Većina spava u položajima koji nisu zdravi za leđa i kičme: Samo su dva pravilna, evo koji

1 min. čitanja

James Leinhardt više od 10 godina je radio s pacijentima koji su željeli poboljšati san i kvalitetu života. Shvatio je da većina spava u položajima koji ne pridonose zdravlju leđa i kičme.

Ovaj stručnjak za držanje na TikToku je upozorio da postoje samo dva položaja za spavanje koja odobrava, a nijedan ne uključuje spavanje na trbuhu.

Prvi položaj koji zagovara je vojnički, odnosno ležanje ravno na leđima, prenosi Index.hr.

“Ako ležite na leđima, vaša kralježnica je odmah poduprta madracem i imate najujednačeniju raspodjelu tjelesne težine. Ako stavite jastuk ispod koljena, vidjet ćete da lagano naginjete zdjelicu i veći dio leđa će dodirivati krevet. To je još bolje”, rekao je.

Drugi položaj koji hvali je sanjar, odnosno polufetalni bočni položaj s jastukom između koljena i gležnjeva za dodatnu potporu.

“Klinički dokazi kažu da kralježnicu opterećujete najmanje u bočnom položaju”, istaknuo je.

Video je skupio više od 2 miliona pregleda otkako je objavljen 24. jula, a i mnogi drugi stručnjaci slažu se da su spavanje na leđima i boku najzdraviji položaji.

 

@levitex Do you sleep in one of the magic two sleeping positions? #sleepingpositions #sleep #sleepposture ♬ original sound – Levitex

 

Podijeli ovaj članak