Mozgalica: Možete li pogoditi u koju ženu je zaljubljen muškarac sa slike?

2 min. čitanja

Testirajte svoju sposobnost čitanja tuđih gestova i riješite zanimljivu zagonetku iz koje ćete naučiti kako da čitate neverbalne signale.

Pogledajte sliku i otkrijte prema kojoj od tri djevojke momak koji je u njihovom društvu gaji simpatije.

Pogledajte pažljivo fotografiju i evo male pomoći – odgovor je u detaljima.

Kao što Alan Piz navodi u svojoj knjizi “Govor tijela”, postoji mnogo znakova koji otkrivaju skrivenu privlačnost muškarca prema ženi.

I dok je neke od ovih gestova, kao što su proširene zjenice ili ruke na struku, lako uočiti kada komunicirate licem u lice, prepoznati interesovanje za jednu djevojku u društvu više njih malo je teži zadatak.

pic.twitter.com/S9N7bjkPBk

— pensador (@sakriosamime) June 17, 2023

Rješenje zagonetke leži u govoru tijela i mladićevim vrhovima cipela koji su okrenuti prema samo jednoj od djevojaka. Prema Alanu Pizu, pozicija ovog dijela tijela, stopala ili cipele muškarca obično ukazuje na ženu koja ga u tom trenutku najviše zanima.

Ispostavlja se da, kada se muškarcu sviđa žena, on nesvjesno okreće tijelo u njenom pravcu ili izbacuje nogu naprijed u pravcu žene. U ovom slučaju, to je djevojka koja je obilježena na slici brojem tri, prenosi Telegraf.rs.

Ma kako vam se možda u nekom momentu učinilo teško, zapravo je rješenje prilično lako. Nadamo se da ste se zabavili i naučili uz ovaj test da čitate govor tijela i ubuduće uvijek prepoznate kog viteza privlačite kada ste u društvu momaka i više djevojaka. 

Podijeli ovaj članak