Misteriozni objekt na plaži u Australiji: Policija upozorila da mu se niko ne približava

2 min. čitanja

Policija je zbunjena “misterioznim predmetom” koji je voda izbacila na plažu u Zapadnoj Australiji. Golemi metalni predmet pronašli su mještani na plaži Green Head, oko 250 kilometara sjeverno od Pertha.

Predmet se vodi kao opasan, a policija je pozvala ljude da mu se ne približavaju.

– Želimo uvjeriti zajednicu da smo aktivno uključeni u suradnju s raznim državnim i federalnim agencijama kako bismo utvrdili podrijetlo i prirodu predmeta, rekla je policija u priopćenju.

Stanovnici kažu da je predmet širok 2.5 metara i dug između 2.5 i 3 metra, izvijestila je australska javna televizija.

A giant mysterious metal cylinder has left locals stumped after the debris appeared suddenly on the shoreline of WA‘s Midwest.

The huge metal object was found on a beach near Green Head on Sunday, with local residents reporting the suspicious item to police.

The item is… pic.twitter.com/XzUhAGznna

— 10 News First Perth (@10NewsFirstPER) July 17, 2023

Stručnjak za avijaciju Geoffrey Thomas rekao je da je predmet vjerovatno spremnik goriva iz rakete koja je pala u Indijski okean tokom posljednjih godinu dana. Australska svemirska agencija rekla je kako je moguće da je divovski cilindar mogao pasti sa “strane svemirske rakete” te će se povezati s drugim međunarodnim agencijama.

Iako je bilo nekih nagađanja da je cilindar možda bio dio MH370 – aviona koji je 2014. nestao kod zapadne australske obale s 239 putnika – Thomas je rekao da “nema šanse”.

– To nije nikakav dio Boeinga 777, a činjenica je da je MH370 izgubljen prije devet i pol godina, tako da bi se vidjelo mnogo više istrošenosti na ostacima, rekao je Thomas.

Podijeli ovaj članak