Kako mu je ovo pošlo za rukom? Šokirat ćete se kad vidite gdje parkira kako bi izbjegao kazne

2 min. čitanja

Parkiranje je apsolutna noćna mora u određenim trenucima. To se samo pogoršava u gradskim središtima gdje je prostor na prvom mjestu. Sve je u redu ako ste te sreće da uz svoj stan imate parkirno mjesto, ali i to može izazvati probleme. Ali ako nemate dodijeljeno mjesto, ponekad možete biti malo kreativni u pronalaženju mjesta gdje ćete ostaviti svoj automobil kada se vratite kući.

Naravno, u idealnom slučaju u gusto naseljenom gradu trebali biste izbjegavati vožnju osim ako ne morate zbog posla, kao što su trgovci ili dostavljači. Pa, jedan čovjek u Taipeiju, Tajvan, poduzeo je neke prilično ekstremne mjere nakon što je više puta kažnjen zbog parkiranja svojih kombija ispred svoje stambene zgrade.

Nakon što su se kazne nastavile nizati, ogorčeni pojedinac smislio je kreativno rješenje parkiranja na ulici.

Snašao se…

Umjesto toga, uspio je podići automobile na krov svoje stambene zgrade – jedan je bio smješten na višem dijelu krova, dok je drugi bio na rubu s malim dijelom kombija koji je virio van.

Razumljivo, susjedi su bili zabrinuti zbog odluke o parkiranju, ali čovjek je zbog toga djelovao nevjerovatno blazirano. Rekao je za China Times: “To neće utjecati na zgradu, nemojte dizati galamu.”

Umirio je ljude koji su izrazili zabrinutost, rekavši im da je zgrada napravljena od čelika i betona i da će lako moći podnijeti težinu dva kombija. Pa dobro, onda je to u redu u tom slučaju.

…ali kako?

Gradski dužnosnici također su od muškarca zatražili da skine vozila s krova, no muškarac je to odbio rekavši da tehnički ne krši nikakva pravila.

Na kraju, čovjek je ipak poslušao i pristao skinuti vozila. Ali i dalje je tvrdio da nije prekršio nikakva pravila. No, glavno pitanje je kako je, zaboga, uspio dovesti dva kombija gore?!

Prostori u kojima su smješteni su premali da bi se njima upravljalo, a ne čini se da postoji dovoljno velika pristupna tačka da se popnu na krov.

Pa, odgovor je da je unajmio dizalicu… naravno.

Podijeli ovaj članak