Deset serija za koje kažu da su odlične kroz sve sezone: Slažete li se?

5 min. čitanja

Neko je na Redditu postavio pitanje koje serije su dobre od početka do kraja i tako započeo raspravu koja uključuje gotovo 20.000 komentara korisnika na ovoj društvenoj platformi. U nastavku možete pronaći neke od serija koje su oduševile gledatelje.

The Good Place

Humoristična NBC-jeva serija pod nazivom The Good Place jedan od je popularnijih izbora Redditovaca.

– Ne znam nijednu drugu seriju koja je bila tako dobra na početku, a da kasnije ništa nisu pokvarili. Svaki veći zaplet bio je savršeno izveden, komentirao je jedan od korisnika.

U seriji popularna glumica Kristen Bell igra glavnu ulogu, djevojku Eleanor, koja se nikako ne može nazvati dobrom ili brižnom osobom, a koja nakon iznenadne smrti zabunom završava u raju. Tamo misle da je ona plemenita odvjetnica koja je posvetila život spašavanju nedužnih, a s obzirom na to da se sada ne može vratiti, mora se prilagoditi životu na “dobrom mjestu”, prenosi Index.hr.

Dark

– Dark mi je najdraža serija o putovanju kroz vrijeme. Apsolutno je briljantna i nikad nisam vidio nešto slično. Ako volite razmišljati o determinizmu, kauzalnosti, strukturi 4D vremena i sličnim stvarima, morate pogledati ovu seriju, napisala je jedna osoba na Redditu, a mnogi su se složili.

Njemačka znanstvenofantastična serija koja se prikazuje na Netflixu stekla je poklonike diljem svijeta. Serija počinje misterioznim nestancima djece u malom gradiću, a time započinje otkrivanje klupka tajni koje mještani skrivaju. Dodatne peripetije donosi putovanje kroz vrijeme pa tako pratimo radnju u 2019., 1986. i 1953. godini.

Fleabag

Jedna korisnica navela je da je serija Fleabag najprecizniji i potpuno razrađen prikaz žena na TV-u, sa svim pozitivnim i negativnim stranama.

– Ne samo onaj smiješan ili seksi ili pametan prikaz, nego realan. Serija tako dobro prikazuje da su ljudi nesavršeni, dodala je.

Oni koji misle da su Britanci i Britanke suzdržani i ukočeni kada se spomene seks, bit će iznenađeni ako pogledaju Fleabag. Glavna junakinja od prve sekunde prepričava svoja ljubavna i seksualna iskustva, od pripreme za spoj pa do seksa za jednu noć.

Malcolm u sredini

– Ponovo sam počeo gledati seriju Malcolm u sredini i i dalje je jednako smiješna kao i prvi put kad sam je gledao, napisao je neko.

Jedna od najpopularnijih humorističnih serija ima velik broj fanova jer se na domaćim televizijama prikazivala i reprizirala godinama.

Breaking Bad

Na spisku se našla i serija Breaking Bad, a fanovi su posebno istaknuli detalje u seriji koji su ih oduševili.

– Najbolja serija ikad, komentar je jednog korisnika, a mnogi su se složili s njim.

Breaking Bad najbolji je show svih vremena i prema anketi portala Ranker, u kojoj je gotovo 70 hiljada fanova serija ostavilo više od 1.5 miliona glasova.

Dr. House

Jedna od najvećih američkih serija napravila je svjetsku zvijezdu od britanskog glumca Hugha Laurieja. On je za ulogu ekscentričnog Housea osvojio dva Zlatna globusa, a, osim toga, postao je najbolje plaćeni televizijski glumac, zbog čega je 2012. godine ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Naime, bio je plaćen 700 hiljada dolara po epizodi.

Jane the Virgin

– Iskreno, Jane the Virgin ima sjajne glumce, dobre zaplete i zanimljiv razvoj likova, opisala je jedna korisnica.

Ova serija oduševila je brojne gledatelje koji obožavaju romantične ljubavne zaplete.

Deadwood

Deadwood, legendarna serija Davida Milcha, također je dobio pohvale gledatelja.

– Ne zanimaju me vesterni, ali počela sam gledati Deadwood na preporuku prijatelja. Iznenadio me emocionalni prikaz likova, istakla je jedna korisnica.

The Last Kingdom

– Serija The Last Kingdom dragulj je na Netflixu, naglasio je neko.

Otkad je preselila na Netflix, ova historijska serija utemeljena na romanima Bernarda Cornwella doživjela je novi val popularnosti, a, osim toga, našla se i među najpopularnijim serijama 2020. godine.

M.A.S.H

Među brojnim preporukama istakla se i serija M.A.S.H.

– Serija je imala mnogo značajnih promjena glumačke postave i dodataka i varirala je tokom vremena. Ipak, ostala je kvalitetna, vrlo gledljiva emisija. To je rijetko i sigurno nije bilo lako. Volio sam je gledati do kraja, jedan je od komentara.

Najgledanija, najpopularnija serija u historiji američke televizije prikazivala se 11 sezona i osvojila 14 Emmyja. Posljednja epizoda MASH-a bila je najgledanija epizoda jedne televizijske serije u povijesti američke televizije. Imala je 105.97 miliona gledatelja.

Koja od ovih serija je vama najbolja? 

Podijeli ovaj članak