Zastupnik NES-a direktno o Vojinu ublehi, ovaj mu odgovorio

5 min. čitanja

Zastupnik NES-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sandi Salkić i i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović u žestokoj su verbalnoj raspravi preko društvenih mreža.

Sve je počelo kad je Salkić reagovao na riječi Mijatovića da su sve tri strane u ratu zaj**ali lideri i komandanti. Tom prilikom, Salkić ga je nazvao bjelosvjetskom ublehom.

Mijatović mu je na to odgvorio da je “ova ubleha” na prošlim izborima dobila glasova “kao cijela vaša stranka”.

“Ova ‘ubleha’ da je htjela i osjećala da tako treba bila bi danas jedan od srpskih lidera na svim saborima, ali je odabrala da stoji iza zastave svoje zemlje Bosne i Hercegovine. Otac ove ‘ublehe’ nije ratovao i nije ni pucao ni ubio tvog oca, ova ubleha je sticajem okolnosti otišla kao beba 1980. iz svoje zemlje i opet se sticajem okolnosti vratila 1999. godine. Ova ‘ubleha’ nije se obratila tebi ili bilo kome direktno, već je iznijela svoj stav, a po stoti put nikoga i nikad nije izjednačila ni žrtve ni tuđa djela i nedjela. Ova ‘ubleha’ je Srbin i Bosanac i Hercegovac, koji u Banjoj Luci i RS brani svoju zemlju, tamo gdje tvoja stranka nema ni poštansko sanduče, a kamoli poslanike ili odbornike”, napisao je Mijatović.

Obratio se Salkiću riječima da je ružno pozivati se u političkim raspravama na ličnu tragediju.

“Tvoj otac je dao život za ovu zemlju, ali je pitanje Sandi šta ti i ja možemo dati za ovu zemlju. Ovi ‘veliki’ političari bi rekli šta mu daješ na važnosti, što mu odgovaraš, ali ja zaista mislim da ti trebam odgovoriti jer to što si napisao nije dobro za našu budućnost. Još koji put pročitaj moj tekst, razmisli šta je poruka, nemoj da ti oni koji su te na ovo nagovorili i napisali uvlače u nešto što ti nisi. Tvoja i moja obaveza je da pravimo bolju BiH, a ovakve niske udarce ostavi onima koji su se obogatili na nacionalizmu. Okreni se oko sebe shvatit ćeš da sam ti bliži od pola i tvojih i mojih u obje partije. Ovaj put krajnje drugarski jer sam stariji sedam godina, a ako misliš da nisam u pravu, možemo nastaviti vrlo žustro i ispod pojasa znaš barem da ja tu nemam problem. Živio Sandi”, napisao je Mijatović.

Salkić mu ni na ovaj govor nije ostao dužan.

“Moja porodična tragedija, kako je ti nazivaš, tebi sigurno nije lijepa i za uši prijatna priča pa ti smeta da je spominjem toliko da to nazivaš ružnim. Žao mi je, ali ta tragedija odnosno časna pogibija mog oca u odbrani Bosne i Hercegovine, ostaće zauvijek, dio mene i moje ličnosti, sviđalo se tebi to ili ne. Tvoj otac je očito, imao izbor i mogućnost da ne puca i ne pogine, a i tebe sačuva daleko od svih tragedija, a moj nije imao nikakav izbor osim da brani mene i naš dom”, rekao je.

Kako je kazao, Mijatović nije morao osnivati nikakvu stranku, niti kreirati programe i pravce jer je “zbog imena i prezimena, na velika vrata, ušao u već formiranu stranku u kojoj naravno, ne mora ništa više raditi do malo medijskih nastupa, ovako ‘jakih’ FB statusa i prijetnji ‘udarcima ispod pojasa'”.

“Tvoj prepotentni i drski odgovor je najtačnija potvrda onog što sam ti već rekao. Nisi me ponizio i nisi me uplašio, Vojine, a jasno je da ti je samo to bio cilj. Nisi jer je to za tebe nemoguća misija. Jer je smrt moga oca, koje se sjećam do u detalj, ono što me izdiglo zauvijek iznad sitnih provokacija i ubleha, a opredjelilo zauvijek za djela i predan rad za ovu zemlju. P.S. Nisi osvojio više glasova od moje partije, a i te glasove koje si osvojio (istina je da bi glasove trebalo djelima zaslužiti) dali su ti mahom Bošnjaci, nadajući se da će imati svoje predstavnike u RS i Domu naroda BiH. Nažalost, isporučili ste ih Dodiku!”, napisao je Salkić.

 

Klix.ba

Podijeli ovaj članak