VLADA UNSKO-SANSKOG KANTONA DONIJELA ODLUKU O DODJELI KONCESIJE PREDUZEĆU “GREEN WATER” IZ KULEN VAKUFA

1 min. čitanja

Vlada Unsko-sanskog kantona jučer je donijela odluku o dodjeli koncesije preduzeću “Green water” iz Kulen Vakufa za korištenje vode s izvorišta Ostrovica u Kulen-Vakufu. Koncesija se odnosi na korištenje izvorišta u količini od deset litara vode u sekundi radi flaširanja pitke izvorske vode i njene prodaje na tržištu.

Vlada je ovom prilikom zadužila Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da provede neophodne procedure kada se radi o zaključivanju i potpisivanju ugovora s odabranim koncesionarom.

Ranije je svoju saglasnost na ovaj projekat dalo i Gradsko vijeće Bihaća, te je istaknuto kako je riječ o projektu koji će imati ekonomsku važnost i generisati nova radna mjesta.

Preduzeće “Green water” je još 2004. godine pokrenulo proizvodnju i flaširanje vode s izvorišta Ostrovica, kada je izgradilo i neophodna postrojenja, te infrastrukturu. Međutim, proizvodnja je trajala svega tri godine i obustavljena je zbog nesretnog slučaja, a u međuvremenu, preduzeće je dobilo nove vlasnike i odlučilo da ponovo pokrene prekinutu proizvodnju ,što je jučerašnjom odlukom Vlade  omogućeno.  

Podijeli ovaj članak