Više od 900 učesnika Una regate večeras stiže u Bihać!

2 min. čitanja

Danas se održava druga, najatraktivnija etapa 49. Internacionalne turističke Una – regate, a organizatori su izuzetno zadovoljni velikim brojem gostiju i turista koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji.

Više od 900 sudionika krenulo je u čamcima s plovidbom od Štrbačkog buka do Bihaća.

Prva etapa od Martin Broda do Štrbačkog buka prošla je besprijekorno, no danas je vrhunac regate jer veslači prolaze najatraktivnijim dijelom rijeke. Tradicionalno, najviše sudionika privlači upravo ova etapa. Jutros se prema gradskom središtu Bihaća uputilo više od stotinu plovila. Pauzu za ručak napravit će u naselju Ripač, a oko 19 sati očekuje ih spektakularni doček kod Gradskog mosta u Bihaću.

Posebno je istaknuto zadovoljstvo zbog velikog broja gostiju i turista koji sudjeluju u regati. Među sudionicima su posjetitelji iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije te brojnih drugih europskih i svjetskih zemalja.

.

U sklopu dočeka sudionika druge etape, u Bihaću će biti organizirani tradicionalni skokovi s Gradskog mosta, takmičenje u skokovima sa zračnog jastuka te muzički koncert na Gradskoj otoci.

Treća etapa prema Bosanskoj Krupi bit će održana u subotu. Završna manifestacija ovogodišnje regate također će se održati u Bosanskoj Krupi, a organizatori su odlučili da posljednja etapa bude besplatna za sve prijavljene sudionike.

Podijeli ovaj članak