(VIDEO) U Sarajevu Trojka, u Krajini ‘B-3’: U Skupštini USK-a novi politički blok čine POMAK, NiP i NS

2 min. čitanja
  • U Skupštini USK će ubuduće djelovati politički blok kojeg čine tri stranke – POMAK, NIP i Naša stranka. Njihovi predstavnici danas su potpisali Sporazum o zajedničkom djelovanju a u kojem su sadržana usaglašena programska načela. Žele raditi slično onome što je uradila  „Trojka“ u Sarajevu a sebe su nazvali „ B-3“. Pozivaju ostale, prije svega SDP i DF da im se pridruže. Poštuju Sporazum  „Osmorke“  ali i pravo da se na nivou Kantona dogovaraju i  drugi politički subjekti koji su spremni djelovanje zasnivati na programima a ne stranačkim interesima…

BIHAĆ, 29. novembra – Trebalo im je, kažu, svega nekoliko dana da se usaglase o zajedničkom djelovanju. U novom sazivu Skupštine USK činit će politički blok sa šest zastupnika. Tri zastupnika POMAK-a, dva NIP-a i jedan zastupnik Naše stranke. Svoje djelovanje zasnivati će na programima a nikako, tvrde, na usko stranačkim interesima.

Da bi ojačali svoje djelovanje, pozivaju SDP i DF da im se pridruže. Ukupno bi tada imali 12 zastupnika što bi im ojačalo poziciju u pregovaranju sa strankama koje su pojedinačno osvojile najveći broj glasova u USK. Osim 42 prioriteta čija bi realizacija donijela bolji život građanima, insistiraju da se budući politički partneri odreknu u svojim redovima onih koji su do sada destruktivno djelovali i suprotno interesu građana.

O novom političkom bloku više i šire u TV Dnevniku

Podijeli ovaj članak