Upisna kvota za prvi ciklusu je 355 redovnih studenata –

2 min. čitanja

Nakon što je Senat Univerziteta u Bihaću prethodno utvrdio upisne kvote za narednu akademsku godinu, iste je odobrila i Vlada Unsko-sanskog kantona. Tako je već počeo prijem dokumenata i upis studenata na sedam ovdašnjih fakulteta.

“Upisna kvota za prvi ciklus je 402 studenta, od čega 355 redovnih i 47 samofinancirajućih studenata. Za drugi ciklus je 105 samofinancirajućih, dok je za treći odobreno 10 također samofinancirajućih studenata. Riječ je o dosta sličnoj upisnoj kvoti kao i prošle godine, što je određeno procjenom na osnovu broja završenih maturanata u srednjim školama na području našeg kantona i bliskog okruženja”, izjavio je prorektor za financije i razvoj Univerziteta u Bihaću prof. dr. Atif Hodžić.

Najveća odobrena upisna kvota je na pet odsjeka Tehničkog fakulteta, koji u posljednjih nekoliko godina ima i najveći broj zainteresiranih i upisanih studenata.

“Što se tiče prvog ciklusa, na tih pet odsjeka upisujemo 90 redovnih i 15 redovnih -samofinancirajućih studenata. Naravno, kvote su različite zavisno od odsjeka, odnosno napravljenih procjena na osnovu iskustva iz prethodnih godina. Broj mjesta za vanredne studente, prema odluci Kantonalne vlade nije ograničen”, istakao je dekan Tehničkog fakulteta prof. dr. Damir Hodžić.

Možda vas zanima:

Prvi upisni – prijemni rok traje do sredine jula, dok će drugi biti otvoren tokom većeg dijela osmog mjeseca.

Podijeli ovaj članak