Raspisane međunarodne potjernica za Dinom Muzaferovićem i Edinom Balićem iz Velike Kladuše

2 min. čitanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je međunarodne potjernice za trojicom osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju droge.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, potjernice su raspisane za Dinom Muzaferovićem (36), rođenim u Velikoj Kladuši, Ognjanom Kokićem (40), rođenim u Sarajevu, te Edinom Balićem (36), rođenim u Velikoj Kladuši.

Radi se o članovima grupe, od kojih su pojedini uhapšeni u akciji kodnog naziva “Eskobar” u julu prošle godine, kada je na području Velike Kladuše, u posebno izgrađenom kampu za uzgoj marihuane, pronađeno oko 6.000 sadnica marihuane.

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću kojim je predsjedavao sudija Dino Muslić izreklo je 17. novembra presudu kojom je članove organizirane grupe iz akcije kodnog naziva „Eskobar“ nepravosnažno osudio na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, te šest godina, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

– Sud je Murata Dizdarevića, Armina Sefića i Nermina Balića Nermina osudio na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci zbog počinjenja krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 2. Krivičnog zakona FBiH u sticaju sa krivičnim djelom Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, sve u vezi s članom 54. Krivičnog zakona FBiH. Optuženog Almira Pehlića Kantonalni sud u Bihaću je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina- navodi se u saopćenju.

Ujedno je optuženima Nerminu Baliću i Almiru Pehliću produžen je pritvor, dok su Murat Dizdarević i Armin Sefić, koji su se branili sa slobode uz određene mjere zabrane, lišeni slobode i prema određen im je pritvor.

– Kantonalni sud u Bihaću je 02.11.2022. godine člana ove organizirane grupe Darka Jovanovića nepravosnažno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci nakon što je na ročištu priznao krivicu. Organizator navedene grupe je Dino Muzaferović, a članovi su pored navedenih i Edin Balić, Maja Banduka i Ognjan Kokić- naveli su iz Tužilaštva USK.

Podijeli ovaj članak