Policajka Milica Latinović izdržala je najgore kao svjedok Tužilaštva USK protiv kolega koji su uzimali mito: Riješen je slučaj pucanja u blizini njene kuće

2 min. čitanja

Suđenje policajcima optuženim za korupciju se nastavlja, a protiv policajke koja ih je prijavila disciplinski postupci su obustavljeni

Policajka iz Bosanskog Petrovca Milica Latinović, svjedok i suradnik Tužilaštva USK-a u akciji Nebo, posljednju godinu je često bila u fokusu medija iz BiH, što je doprinijelo činjenici da su se pritisci na nju počeli smanjivati.

Podsjećamo, protiv četvorice pripadnika MUP-a USK-a Elvedina Džiguma, Slavka Šobota, Nermina Mahmutspahića i Šemsudina Dedića podignuta je optužnica za zloupotrebu položaja i primanje mita. Prema optužnici, okrivljeni se terete da su uzimali mito od vozača šticara koji su prevozili šumsku sirovinu, zatim od saobraćajnih prekršaja, pa čak i zbog zloupotrebe kompjuterskog sistema za prekršaje, piše Oslobodjenje.

Na ročištima prošlog mjeseca optuženi policajci su se izjasnili da nisu krivi. Latinović je nakon akcije bila predmet disciplinskih prijava u MUP-u, ali izložena i drugim oblicima pritisaka. Nezvanično saznajemo da se pritisak smanjio, da su disciplinski postupci obustavljeni, te da njen advokat redovno upućuje dopise, ali iz MUP-a USK-a mu na njih ne odgovaraju.

Riješen je i ljetošnji slučaj pucanja iz plinskog pištolja, nedaleko od kuće ove hrabre policajke, a protiv počinioca A. Š. sačinjena je prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira. Sam incident službeno nije doveden u direktnu vezu sa pokušajem zastrašivanja.

Podijeli ovaj članak