Održane sjednice Skupštine i Izvršnog odbora SDA USK-a pred 8. Kongres Stranke: Istaknuta jednoglasna podrška Bakiru Izetbegoviću za predsjednika

2 min. čitanja

U okviru provođenja predizbornih procedura propisanih od strane Glavnog odbora SDA, u protekloj sedmici zasjedali su stranački organi na lokalnim nivoima, a jučer su održane sjednice Skupštine i Izvršnog odbora KO SDA USK.

Na sjednici Skupštine prisustvovalo je 66 delegata koji su jednoglasno utvrdili prijedlog Bakira Izetbegovića za predsjednika Stranke demokratske akcije za naredni mandatni period.

Za potpredsjednike SDA predložena je lista kandidata na kojoj se nalaze Šemsudin Dedić i Hamdija Abdić, te izabrani delegati ispred KO SDA Unsko-sanskog kantona za predstojeći Kongres.

Skupština KO SDA Unsko-sanskog kantona usvojila je i poseban zaključak kojim je 60 delegata dalo podršku i ukazalo povjerenje Šemsudinu Dediću da bude preferirani kandidat za potpredsjednika SDA ispred ove Kantonalne organizacije.

Sa ciljem jasnih smjernica za predstojeće unutarstranačke izbore navedenim zaključkom Skupština je podržala i kandidaturu Nijaza Hušića za člana Predsjedništva SDA, a Kantonalni izvršni odbor dao podršku OO SDA Bužim za centralne organe SDA. Utvrđene su i liste SDA USK-a od 12 kandidata za Glavni odbor i po 2 kandidata za Nadzorni i Etički odbor Stranke.

U demokratskom duhu, slijedeći programske ciljeve SDA, zaključeno je da će oko 120 delegata SDA USK-a na predstojećem 8. Kongresu uzeti aktivno učešće i djelovati u najboljem interesu Bosne i Hercegovine, Stranke demokratske akcije i Unsko-sanskog kantona.

Podijeli ovaj članak