NiP USK: I pored brojnih neregularnosti, imamo bolji rezultat nego prije četiri godine

2 min. čitanja

Predsjednik Kantonalnog odbora stranke Narod i pravda USK Halil Bajramović ustvrdio je danas na pres-konferenciji te stranke kako postoje brojne izborne neregularnosti u ovom kantonu.

“Nadali smo se da će ovo biti najpošteniji i najregularniji izbori do sada, međutim to definitivno nije bio slučaj. Prije su se određene političke stranke na osnovu resursa za inžinjering krađe glasova upuštale komotnije, a sada su samo bile opreznije i organiziranije. To možemo ustvrditi na osnovu naših spoznaja u posljednja 24 sata. Informacije s terena nam govore da na pojedinim biračkim mjestima određeni kandidati imaju 50 glasova, a njihova stranka ni ukupno 30. Nakon prebrojavanja glasova na prvom biračkom mjestu u Bosanskoj Krupi pozvana je policija i dežurni tužilac, a da ne govorim o tjeranju naših posmatrača sa biračkih mjesta, ili nuđenja novca da učestvuju u malverzacijama. Nekim našim kandidatima nedostaju glasovi najbližih članova porodice i ukućana. Zaista sumnjivo”, izjavio je Bajramović.

Predsjednik Izbornog štaba Kantonalnog odbora ove stranke Izet Mustafić, uprkos tvrdnjama o izbornim neregularnostima, potvrdio je znatno bolji stranački rezultat u odnosu na izbore od prije četiri godine.

“Tada smo bili politički subjekt u nastanku i nismo participirali u radu kantonalnog skupštinskog saziva, kao ni u Federalnom parlamentu. Ove smo godine izišli sa izuzetno kvalitetnim listama i sigurno je da ćemo imati kandidate u oba ova zakonodavna tijela”, kazao je Mustafić.

Istaknuta je opredjeljenost za poštivanje i provođenje vlastitih stranačkih principa, koje će morati uvažiti i eventualni budući koalicioni partneri.

Podijeli ovaj članak