Mladić iz Bosanske Krupe ubio narkodilera Jasmin Selimagić

3 min. čitanja

Osumnjičen Milorad Cvjetojević iz Bosanske Krupe ranije nije dolazio u sukob sa zakonom

Za ubistvo Jasmina Selimagića (36) iz Novog Grada osumnjičen je Milorad Cvjetojević (25) iz Bosanske Krupe koji ranije nije dolazio u sukob sa zakonom i nema policijski dosije, potvrđeno je za Unu.

Motiv zločina se još istražuje, a prvi rezultati istrage ukazuju da je između Ćetojevića i Selimagića u kafani došlo do prepirke.

Ispalio čitav okvir iz automatske puške

Možda vas zanima:

-Cvjetojević je prethodno bio u kafiću, u kojem se nalazio Selimagić i više gostiju. Između njih je došlo do nekakve prepirke i Cvjetojević je otišao iz kafića po automatsku pušku, a onda se vratio – kaže izvor blizak istrazi.

On kaže da su svjedoci ispričali da je, vidjevši naoružanog mladića, Selimagić ustao i krenuo prema njemu.

-Navodno mu je rekao nešto u stilu: “Šta je mali, šta se k…š” i Cvjetojević je zapucao. Ispalio je čitav okvir iz automatske puške. U tom trenutku u kafiću se nalazilo više gostiju i sreća je da još neko nije stradao – kaže izvor Une.

On otkriva da je Cvjetojević nakon ubistva ostao u kafani, gdje je sačekao dolazak policije koja ga je uhapsila i sprovela na dalju kriminalističku obradu.

Tokom uviđaja na licu mjesta nađena je puška iz koje je pucao, veliki broj čahura, kao i zrna od metaka.

U Policijskoj upravi Prijedor navode da je M.C. uhapšen zbog sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu J.S., te krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 22 sata u kafiću “Blu” u naselju Urije u Novom Gradu.

Poznat po trgovini narkoticima

Selimagić je policiji poznat kao bezbjednosno interesantna osoba koja se dovodila u vezu sa trgovinom narkoticima i krijumčarenjem migranata.

Hapšen je 2016. godine u akciji SIPA zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe Ganija Kurtija učestvovao u međunarodnom krijumčarenju velikih količina marihuane iz Crne Gore u BiH.

Prijedorska policija je svojevremeno istraživala i prijavu njegove otmice. Za tu otmicu je bio osumnjičen Aleksandar Miljatović, optuženi za ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića, međutim Selimagić je povukao prijavu tvrdeći da je dobrovoljno ušao u automobil.

Podijeli ovaj članak