Mještani bihaćkog naselja Luke zabrinuti zbog medvjeda koji luta naseljem, pozivaju nadležne da reaguju

1 min. čitanja

Mještani bihaćkog naselja Luke zabrinuti zbog medvjeda koji luta naseljem i pozivaju nadležne da reaguju.

Kako je jedan od mještana objavio na društvenim mrežama, medvjed boravi u močvarnom području udaljenom svega 20 metara od porodičnih kuća i vrtića, a u posljednje vrijeme viđen je na žegarskom groblju i stadionu Jedinstva.

Pozivam nadležne institucije da što prije riješe ovaj slučaj Medvjed na Lukama. Danas taj isti Medo je viđen u Lukačkim Barama gdje trebao biti Importane Centar znači od kuća udaljen 20m,Vrtića Kućice,i još dva vrtića u krugu 100/200m. Jučer je taj isti Medo viđen na Žegarskom Groblju,neki dan na stadionu Jedinstva! Uključite se što prije dok ne bude kasno!!!” objavio je jedan od zabrinutih mještana.

U posljednje vrijeme zabilježeni su česti incidenti s medvjedima na području grada Bihaća, a to se posebno odnosi na rubne dijelove grada.

.

Iako ovo nije rijetka pojava, posebno da medvjedi dođu i pojedu med pčelarima, stanovnici su zabrinuti za svoju sigurnost.

Kako bi se minimizirao rizik od sukoba potrebno je angažirani stručnjake za divlje životinje i timovi za hvatanje divljih životinja i preusmjeriti medvjede i njihovo potomstvo prema prirodnim staništima.

Podijeli ovaj članak