Halil Bajramović, prvi čovjek NiP-a u Krajini, o ostavkama članstva: Radi se o nezadovoljstvu zbog raspodjele funkcija

2 min. čitanja

Ne može Ključ biti favoriziran u odnosu na Bihać, niti može Bihać u odnosu na Cazin i obrnuto, rekao je Bajramović

Čelnici i članovi tri organizacije Naroda i pravde u Unsko-sanskom kantonu uputili su dopis vrhu stranke u kojem obavještavaju o ostavci na sve funkcije. Ispred organizacija NiP-a Ključ, Sanski Most i Bužim članovi Kantonalnog vijeća i Kantonalnog izvršnog odbora daju ostavke na svoje funkcije u kantonalnim organima stranke.

Halil Bajramović, predsjednik Kantonalnog odbora NiP-a, kaže za portal “Avaza”, da se radi o nezadovoljstvu zbog raspodjele funkcija.

– U NiP-u se moraju poštovati principi. Ne može Ključ biti favoriziran u odnosu na Bihać, niti može Bihać u odnosu na Cazin i obrnuto. To je politika jednake šanse. Dakle, ako radiš, poštuješ principe bit ćeš i uvažavan – kaže Bajramović.

  • Dopis koji su poslali vrhu stranke

    FOTO: AVAZ


Ističe da je razlog koji su potpisnici dopisa u kojem obavještavaju vrh stranke o ostavkama, neutemeljen.

– Neka navedu jedan razlog da je kadrovska politika NiP-a loša. Na štetu drugih organizacija stranke, ovima iz Sanskog Mosta je pripalo to da bude njihov nosilac liste. Onog trenutka u NiP-u kad kreneš krasti principe i otimati se za pozicije, tog trenutka ne postojiš – rekao je on.

O dopisu kaže da se ovdje samo pokušalo baratati pozicijama.

– To ne dozvoljavamo. NiP ima osam organizacija, odnosno osam gradova i općina i svi moraju biti podjednako zastupljeni – rekao je Bajramović te dodao: – Azhar Sejarić nije bio interesantan dok nije ušao u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Imamo neke informacije u vezi njega, vidjet ćemo šta se tu dogodilo.

avaz

Podijeli ovaj članak