Gimnazijalac iz Bihaća Dženan Midžić osvojio prvo mjesto za najbolji eksperimentalni rad na Međunarodnoj konferenciji o nastavi fizike u srednjoj školi

1 min. čitanja

Od 24. do 26. marta 2023. godine održana je Međunarodna konferencija o nastavi fizike u srednjoj školi.

Konferencija se već 10 godina održava u Aleksincu u Republici Srbiji, a prvi put ove godine su uzeli učešće profesori i učenici JU Gimnazije “Bihać “.

Pored niza predavanja za profesore, na konferenciji se svake godine održava i takmičenje učenika srednjih škola za najbolji eksperimentalni rad.

Na ovogodišnjem takmičenju prijavljena su 24 eksperimenta, a od njih 24, 12 je pozvano da prezentiraju rad na samoj konferenciji.

JU Gimnaziju “Bihać ” su predstavljali učenici Dženan Midžić (IVd) i Sajra Malkić (IIIe) s mentoricom profesoricom Sanjom Mihić.

Učenik Dženan Midžić je sa svojim eksperimentom “Mjerenje apsolutne nule temperature u izohornom procesu” osvojio prvo mjesto.

“Zahvaljujemo se domaćinima u Aleksincu na gostoprimstvu kao i premijeru USK-a Mustafi Ružniću koji je omogućio sredstva za odlazak na konferenciju.” rekli su ispred JU Gimnazije “Bihać”.

Podijeli ovaj članak