FHMZ izdao narandžasto upozorenje za Bihać!

1 min. čitanja

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je Narandžasti meteoalarm za regiju Bihać koji će vrijediti od danas, od 18:00 sati, do sutra, do 15:00 sati, zbog obilnih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i jakim udarima vjetra.

U skladu s uputama FHMZ-a, očekuju se udari vjetra brzine između 60 i 80 km/h. Molimo građane da budu svjesni mogućih ometanja u dnevnim rutinama te da BUDU SPREMNI obustaviti aktivnosti na otvorenom kako bi zaštitili svoju sigurnost.

Također, važno je biti pripravan na moguće smetnje, strukturalna oštećenja te rizik od povreda uzrokovanih iščupanim stablima i krhotinama koje nosi vjetar. Prekidi u snabdijevanju električnom energijom su mogući i stoga se preporučuje adekvatna priprema.

Posebna pažnja treba se posvetiti činjenici da se mogu pojaviti oluje praćene grmljavinom. Građani, osobito oni koji borave na izloženim područjima poput planina, šuma i otvorenih terena, trebaju biti posebno pažljivi i razmotriti odgađanje vanjskih aktivnosti, s obzirom na moguće smetnje.

.

Podijeli ovaj članak