Dala ocjenu manje učeniku, a onda napisala “nemogu”

2 min. čitanja

Post roditelja iz Sanskog Mosta na Facebooku izazvao je mnogo pažnje na društvenim mrežama, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjedstvu.

Mevludin Rahmanović je objavio na ovoj društvenoj mreži neobičnu situaciju u kojoj su glavni akteri bili njegov sin i nastavnica bosanskog jezika.

Rahmanović je objavio fotografiju kontrolnog rada svoga sina u kojem je nastavnica bosanskog jezika dale manju ocjenu zbog lošeg rukopisa.

“Ovo je ocjena iz bosanskog jezika koju je moj sin (u srednjoj školi) dobio. Sasvim je legitimno dobiti 1, 2, 3, 4… i nije ocjena u suštini problem. Ima on svakakvih ocjena. Nadam se da NEmoram objašnjavati zašto ovo objavljujem.

P. S. vrlodobar (4) je zbog rukopisa”, napisao je otac.

“Poraditi na rukopisu! Neke se rečenice pročitati nemogu,” napisala je nastavnica u obrazloženju zašto je učenicu dala ocjenu – vrlodobar (4).

Ovaj je post izazvao mnogo pažnje i veliki broj komentara na društvenim mrežama.

Dok jedni nisu primijetili o čemu je riječ, drugi su ‘osuli paljbu’ po nastavnici…

“Pa, ovaj donji rukopis je teže pročitati…”, “Lahko ćemo za rukopis. Šta ćemo za pravopis “profa”???”, neki su od komentara.

Bilo je i onih koji su mislili da je neko “nadogradio” liniju između ‘ne’ i ‘mogu’.

“Meni se čini da je neko crvenom olovkom malo ‘nadogradio’ liniju između ne i mogu, da se čini sastavljeno”, glasi jedan od komentara.

 

Podijeli ovaj članak