Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess: ‘Imala sam čast da budem pozvana na govor predsjednika Joea Bidena’

2 min. čitanja

U Sjedinjenim Američkim Državama održavaju se izbori na pola mandata.

Širom SAD na rasporedu su bili predizborni skupovi, a jednom takvom prisustvovala je i Bosanka Amra Šabić-El-Rayess, ugledna profesorica i književnica koja živi u Americi.

Ona je na svom Facebook profilu napisala da je prisustvovala posljednjem skupu demokrata i aktuelnog predsjednika Joea Bidena.

Njenu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

 

Jučer sam imala čast biti pozvana na govor Predsjednika Bidena, kao i na susret s njim prije njegovog nastupa u New Yorku. Svaki put, zaista je nevjerovatna čast i neopisivo iskustvo susresti se lično sa najmoćnijim čovjekom na svijetu.

Vrlo često se sjetim svog dolaska u Sjedinjene Američke Države u ovakvim trenucima. Sjećam se svog prvog avionskog leta. Pred samo slijetanje na američko tlo, pogledala sam kroz prozor na Ameriku ispod sebe i pomislila optimistično i puna nade da ću valjda i ja naći svoje mjesto u očigledno bogatoj državi jer mi se činilo da niko ne štedi struju.

U zemlji u kojoj ima toliko upaljenih sijelica, biće valjda i budućnosti za mene” je bila moja prva pomisao.

Nisam tada mogla ni zamisliti kakav će moj život danas biti. Bez obzira na sve probleme, s kojima se cijeli svijet, pa tako i Amerika, suočava nema zemlje na svijetu gdje sam mogla kao imigrantkinja da dođem bez igdje ičega i da ostvarim mnoge snove…

Još jedan vrlo bitan i ostvariv san ostaje – a to je osiguranje da se nikad više genocid ne ponovi. Kad dobijem oficijalne fotografije podijelit ću. U međuvremenu, evo par fotografija sa govora Predsjednika Bidena”, napisala je Bosanka Amra Šabić-El-Rayess.

Radiosarajevo.ba

Podijeli ovaj članak