Vulin: Teritorijalni integritet Srbije napadaju 22 članice EU

1 min. čitanja

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin naveo je da 22 članice EU napadaju teritorijalni integritet Srbije, što je veliki udarac njenom evropskom putu.

“Srbija je kandidat za članstvo u EU, a njen teritorijalni integritet napadaju 22 zemlje članice EU priznajući lažnu državu Kosovo”, rekao je Vulin povodom navoda izvjestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika da je potpisivanje Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije veliki udarac za proces pridruživanja Zapadnog Balkana. Vulin je istakao da Srbija “prijatelje bira, a neprijatelji se sami jave”, prenose Nezavisne.

Bilčik je, povodom potpisivanja Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije, ocijenio da, kao veliki pristalica koraka ka evropskoj Srbiji, naveo da je to veliki udarac za proces pridruživanja Zapadnog Balkana.

“Da budemo jasni – Rusija se mobiliše da napadne Ukrajinu, zemlju kandidata za EU, Rusija napada proširenje EU”, napisao je Bilčik na Twitteru. Izvjestilac Evropskog parlamenta za samoproglašeno Kosovo Viola fon Kramon ocijenila je na Twitteru potpisivanje tog dokumenta kao “skandal”, dodajući da “ulazak u EU ne ide preko Moskve”.

Podijeli ovaj članak