Vulin poručio – Hvala što ste pitali: Nećemo priznati “takozvano” Kosovo, napustiti RS, uvesti sankcije Rusiji

2 min. čitanja

Nećemo da priznamo takozvano Kosovo, nećemo da napustimo Republiku Srpsku, nećemo da uvedemo sankcije Rusiji, nećemo, sve dok nas vodi posljednji slobodni lider u Evropi, predsjednik svih Srba Aleksandar Vučić, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući Izvještaj Evropske komisije.

On je, uz poruku „hvala što ste pitali“, u pisanoj izjavi koju je medijima proslijedio MUP Srbije, naveo da čestita „stotinama činovnika Evropske unije koji su strpljivo prikupljali podatke, ponekada i tačne, o Srbiji i njenom razvoju i sve to prenijeli na hiljadama stranica koje su nazvali izvještajem o napretku Srbije ka Evropskoj uniji“.

„Siguran sam da će biti ljudi u Srbiji koji će pokloniti veliku pažnju svakoj iznijetoj ocjeni i stavu, ali mogli su pisci u Briselu da uštede hiljade radnih sati i da izvještaj formulišu u par istinitih rečenica. Od Srbije se traži da odmah i bez uslova prizna takozvano Kosovo, napusti Republiku Srpsku i uvede sankcije Rusiji“, naveo je Vulin.

On je ocijenio kako je Srbiji moglo „jasno kaže da, bez obzira koliko god da napreduje u ekonomiji ili borbi protiv kriminala, to nije važno ako Srbija ne odustane od samostalne politike, a i ako to uradi Srbiji niko ne garantuje ni kada, ni da li će postati član EU ili će biti još nekog uslovljavanja“.

„Pa da mi pokažemo uvaženim piscima izvještaja iz Evropske unije kako se u vrijeme zelene agende štedi papir i šume od kojih se pravi i da im sve objasnimo u par rečenica. Nećemo da priznamo takozvano Kosovo, nećemo da napustimo Republiku Srpsku, nećemo da uvedemo sankcije Rusiji, nećemo, sve dok nas vodi posljednji slobodni lider u Evropi, predsjednik svih Srba Aleksandar Vučić. Hvala što ste pitali“, naglasio je Vulin.

Podijeli ovaj članak