Vučić na svadbi Šešeljevog sina veselio se uz pjesmu o četničkom vojvodi

2 min. čitanja

Društvenim mrežama kruži snimak u čijem opisu oni koji su ga postavili i dijele navode da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je na svadbi sina osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Vučić i Šešelj sjede jedan do drugog i uživaju uz pjesmu koja veliča četničkog vojvodu Pavla Đurišića. 

Beogradski advokat Čedomir Stojković objavio je snimak na Twitteru i napisao da je “sramota čovječanstva što se predsjednik Srbije napija zajedno sa zločincem Vojislavom Šešeljem”. Njih dvojica su potpuno jednaki, dodao je Stojković. 

– To što se napija s njim dok slušaju pjesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika čije su jedinice činile zločine tokom II. svjetskog rata, a poslije on lično se udružio s jedinicama NDH i konačno u operaciji Vajs 1943. se udružio s nacističkim snagama radi napada na naše stanovništvo je druga stvar, koju je mogao znati svako ko je htio. To što ta pjesma ima primitivni melos vojnih jedinica koje su činile genocid u Srebrenici je treća stvar – tvitao je Stojković, te dodao: 

– Ali to što predsjednik Srbije vino drži kao da je pivo, a dok ga pije glavu krivi kao da je rakija je posebna sramotna stvar koja svjedoči da ova sramota čovječanstva nije uspio za 11 godina vlasti da stekne ni jednu maniru, makar slučajno da je pokupi od stranaca s kojima se protiv njihove želje sastaje. Tužno.

 

To što sramota čovečanstva @predsednikrs se napija zajedno sa zločincem Vojislavom Šešeljem je jedna prosta stvar o kojoj razgovaram sa strancima jako dugo, ukazujući na potpunu jednakost njih dvojice. To što se napija sa njim dok slušaju pesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika… pic.twitter.com/tHjpSe1T3I

— Advokat Čedomir Stojković (@FIGHT_4_RIGHT_S) June 11, 2023

Podijeli ovaj članak