Vučević sa komandantom NATO o Kosovu: Kfor najodgovorniji za mir i bezbjednost

1 min. čitanja

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević prenio je danas u Beogradu komandantu Komande združenih snaga NATO admiralu Stjuartu Manču da Srbija ostaje na poziciji da Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu.

Zbog toga je NATO najodgovorniji za održavanje mira i bezbjednosti na teritoriji južne srpske pokrajine, prenosi Srna.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Vučević je rekao da Srbija ne želi eskalaciju sukoba i da je posvećena mirnom rješavanju svih pitanja putem dijaloga, ukazujući na značaj dosljedne primene Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN i Vojnotehničkog sporazuma, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

On je naveo da je partnerstvo sa NATO višeslojno i raznovrsno, kao i da je saradnja sa Komandom združenih snaga NATO u Napulju posebno važna.

Manč je naglasio da je Srbija pouzdan partner NATO, koji u potpunosti poštuje njenu politiku vojne neutralnosti.

Manč se sastao i sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, sa kojim se saglasio da Srbija i NATO dijele zajednički interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

Na sastanku je naglašen značaj angažovanja Kfor na Kosovu i Metohiji u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata, koji mu je dodijeljen na osnovu Rezolucije 1244, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Podijeli ovaj članak