(VIDEO) Roknulo je gore nego u Oluji: Užasna eksplozija uplašila Splićane

2 min. čitanja

U subotu malo nakon podneva Splitom je odjeknula snažna eksplozija u jednom ugostiteljskom objektu.

O incidentu se oglasila PU splitsko-dalmatinska, kazavši kako je dvoje povrijeđenih.

– Danas, oko 12:10 sati zaprimili smo informaciju da je ugostiteljskom objektu u Splitu, Čulića dvori, došlo do eksplozije najvjerojatnije plinske boce. Dvije osobe koje su se nalazile u ugostiteljskom objektu prevezene su u bolnicu radi pružanja  liječničke pomoći. Zagrebačka ulica je zatvorena za promet od križanja s Držićevom do Manuške poljana. Vatrogasci i policija su na terenu – javljaju.

– Čovjek je sav u spizi bio. Roknulo je, ma gore nego u Oluji. Kao da je pala bomba. Prvo sam ušao unutra, ali nije bilo nikoga. Zatim sam vidio čovjeka s kombijem, kaže mi da je htio nešto iskrcati, kad ono priča mi da je staklo izletjelo u njega. Imao je par ogrebotina. Ni njemu nije bilo jasno ništa, zvao sam 112 ali je bilo zauzeto, vjerojatno je već netko nazvao. Jedino mi je bilo bitno da nikoga nije više bilo u objektu, ja sam lagano krenuo, skupilo se još ljudi tu – rekao je očevidac i dodao kako se u jednom trenutku cijela tenda zatresla.

– Bio sam tu samo u prolazu. Sjedim u autu i nešto pukne. Streslo je cijeli auto. Bilo je dvoje ozlijeđenih, to su vjerojatno djelatnici. Imam manju ogrebotinu od stakla, ali nije ništa strašno – dodaje drugi sugovornik koji je bio nadomak eksplozije.

– Radniku je teško ozlijeđena ruka, ima ogromne opekline. Nema ozlijeđenih prolaznika. Susjedima su od siline eksplozije popucala stakla na stanovima – kaže čitatelj koji se također našao na mjestu eksplozije, piše 24sata.hr.

– Inače tu prolazi puno ljudi. Mogao je biti i odmor učenika da je bio radni dan. Dva poslovna prostora su eksplodirala. Cesta je puna stakla. Sve okolne stanove zatreslo je kao potres – dodaje još jedan čitatelj u prolasku.

Podijeli ovaj članak