(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Vozilo Hitne pomoći vozeći u rikverc udarilo ženu pa nastavilo voziti

2 min. čitanja

Na društvenoj mreži Twitter pojavio se uznemirujući snimak na kojem se vidi kako je jednu stariju ženu udarilo vozilo Hitne pomoći koje je išlo u rikverc. Ni vozač, ni medicinsko osoblje nisu primjetili da im je pod vozilom ostala zaglavljena starija žena.

Naime, kako je objavljeno u opisu videa, kola Hitne pomoći imaju beogradske registarske oznake, a prema podacima sa snimka nadzorne kamere, incident se dogodio 3. decembra prijepodne.

Za sada nije poznato gdje se tačno ovo dogodilo.

Kako se vidi na snimku, vozilo se pod rotacijom kretalo u rikverc između zgrada, gdje je ekipa stizala na teren. Vozač u retrovizoru nije vidio da se stazom kreće starija sugrađanka, koja, s druge strane, nije čula vozilo, a bila je leđima okrenuta vozilu.

Nevjerovatno je, međutim, da niko nije ni primjetio da su udarili ženu i potom je branikom pogurali pod vozilom. Srećom, žena se nalazila na sredini pješačke staze pa nije završila pod točkovima saniteta.

Medicinska ekipa je izašla iz kola i krenula ka zgradi u koju su se uputili, ne primjetivši da im je ispod vozila sugrađanka. Tek kada im se ona obratila, priskočili su joj u pomoć, a vozač je pomjerio vozilo naprijed da bi žena mogla da ustane.

“Blicu” je u Hitnoj pomoći rečeno da su čuli za ovaj snimak i da upravo utvrđuju gdje se ovo dogodilo kao i sve ostale detalje.

Podijeli ovaj članak