Uragan Beryl stigao na Jamajku, snimci koji se dijele su zastrašujući

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Uragan Beryl zahvatio je Jamajku u srijedu popodne, izazvao je vjetar brzinom od 225 kilometara na sat i poslao olujni udar na obale ostrva.

Beryl je u srijedu zadržao snagu kategorije 4 dok se probijao kroz Karipsko more, ostavljajući pustoš na Zavjetrovim ostrvima na jugoistoku, gdje je prvi put došao do kopna.

Uoči Berylinog dolaska, premijer Jamajke Andrew Holness proglasio je ostrvo područjem katastrofe, što će ostati na snazi ​​najmanje sljedećih sedmica.

Izvještaji kažu da su nestanci struje počeli i prije nego što je Berylin udario o ostrvo. Prema javnom servisu Jamajke, prekidi su bili najviše koncentrisani oko Kingstona.
Nakon 15 sati, na zapadnoj strani ostrva osjetili su se udari tropske oluje, sa udarima blizu 100 kilometara na sat u Kingstonu.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Was watching a live stream of Hurricane Beryl in <a href=”https://twitter.com/hashtag/Jamaica?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Jamaica</a> and I wasn&#39;t expecting to see this… <a href=”https://t.co/Wf2Qoez16e”>pic.twitter.com/Wf2Qoez16e</a></p>&mdash; Haron Forteau 🇬🇩 (@haron_f) <a href=”https://twitter.com/haron_f/status/1808653407055389038?ref_src=twsrc%5Etfw”>July 4, 2024</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8”></script>

Na snimku snimljenom iz grada Montego Baya vidi se kako vjetar jača, a sirene su se čule u daljini.
Još uvijek je rano govoriti o posljedicama ovog nevremena, ali se na snimcima koje su objavljene na društvenim mrežama vidi kako su uilice potopljene, a krovovi dignuti u zrak. Prema pisanju CNN-a, jedna žena je poginula.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”es” dir=”ltr”>🌊🌧️El huracán Beryl ya se siente en gran parte de Jamaica, con la intensificación de la lluvia y el viento en los últimos treinta minutos. <a href=”https://twitter.com/hashtag/Hurac%C3%A1nBeryl?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#HuracánBeryl</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/Clima?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Clima</a> <a href=”https://t.co/m3ZO691SpN”>pic.twitter.com/m3ZO691SpN</a></p>&mdash; LuisCardenasMX (@LuisCardenasMx) <a href=”https://twitter.com/LuisCardenasMx/status/1808643747233869879?ref_src=twsrc%5Etfw”>July 3, 2024</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8”></script>

Prije nego što je došao na Jamajku, uragan je zabilježen u Venezueli i na Karibima gdje je ubio ukupno osam osoba.
Predviđa se da će uragan Beryl sada pogoditi meksičko poluostrvo Jukatan.

Izvor: klix.ba

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare