U ruskim raketnim napadima na regiju Donjeck i Odesu poginulo šest, povrijeđeno 19 osoba

1 min. čitanja

Najmanje šest osoba poginulo je, a 19 je povrijeđeno tokom noći u ruskim raketnim napadima na ukrajinski region Donjeck i grad Odesu.

– U samo jednom danu Rusi su ubili tri stanovnika regije Donjeck i ranili još šest – objavio je guverner Donjecka Pavlo Kirilenko na Telegramu.

Kirilenko je dodao da su se napadi dogodili u gradovima Kramatorsk i Kostyantynivka, pri čemu je uništeno ukupno sedam kuća, a djelimično su oštećene najmanje 72.

Odvojeno, prijavljeni su i raketni napadi u lučkom gradu Odesi, a ukrajinske vlasti saopćile su da su tri osobe poginule.

– Odesa. Opet stambene zgrade. Opet objekti civilne infrastrukture: poslovni centar, obrazovna ustanova, prodavnice, crkva, restoran… Troje je mrtvih i 13 ranjenih – objavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko na Telegramu.

Klimenko je naveo da se žrtvama napada pruža i medicinska i psihološka pomoć te dodao da je akcija potrage i spasavanja završena.

U ratu između Rusije i Ukrajine, koji je počeo u februaru 2022. godine, poginulo je više od 8.900 civila i povrijeđeno više od 15.400, govore posljednji podaci Ujedinjenih nacija.

Podijeli ovaj članak