U napadu dronovima pogođeno nekoliko zgrada u Moskvi

1 min. čitanja

Bespilotne letjelice u utorak su izvele napad na ruski glavni grad Moskvu i naselja oko njega.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je da su neke zgrade lakše oštećene kao rezultat napada dronovima u ranim jutarnjim satima. Naveo je da su na mjestu događaja gradske službe za vanredne situacije.

– Do sada niko nije teže povrijeđen. Molimo vas da vjerujete samo zvaničnim izvorima i ne širite neprovjerene informacije – naglasio je Sobjanin.

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjev takođe je naveo na svom nalogu na društvenim mrežama da zvuci eksplozije koji se čuju u nekim regionima pripadaju sistemima protivvazdušne odbrane.

– Nekoliko bespilotnih letjelica je oboreno dok su se približavali Moskvi. Molim javnost da ostane mirna. Sve hitne službe rade – kazao je Vorobjev.

Ruske novinske agencije objavile su da su bespilotne letjelice udarile u rezidencije u dvije različite ulice u Moskvi. Navedeno je da nije bilo povrijeđenih i poginulih.

U pojedinim izvorima na društvenim mrežama navedeno je da je na grad izvršeno 25 napada bespilotnim letjelicama od kojih je većina pogođena sistemima protivvazdušne odbrane.

Podijeli ovaj članak