U Hrvatskoj pao mađarski vojni helikopter, nađena dva tijela, za trećim se traga

1 min. čitanja

U blizini Drniša pao je mađarski vojni helikopter koji je letio u sklopu zajedničke vojne obuke hrvatskih i mađarskih vojnih jedinica, dva tijela su pronađena, dok se za trećim tijelom još uvijek traga.

– Helikopter Mi-171 Sh iz Divulja i avion Pilatus Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uključili su se u srijedu 21. juna 2023. u potragu za vojnim helikopterom koji se srušio na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji. Nije riječ o helikopteru Oružanih snaga Republike Hrvatske. Ministarstvo odbrane će pravovremeno o svim detaljima izvijestiti javnost – saopćili su iz Ministarstva odbrane republike Hrvatske (MORH).

Josip Brozičević, voditelj Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) prenio je kako su u helikopteru su bila tri osobe, dva tijela su nađena, za trećim se traga.

Mađarski helikopter bio je u Hrvatskoj u sklopu obuke, a o uzrocima pada te detaljnijim okolnostima nesreće istražna tijela će obavijestiti javnost nakon što se utvrde sve okolnosti nesreće.

 

Helikopter Mi-171 Sh i avion Pilatus HRZ u potrazi su za vojnim helikopterom koji se srušio na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji.
Nije riječ o helikopteru Oružanih snaga Republike Hrvatske.
Ministarstvo obrane će pravovremeno o svim detaljima izvijestiti javnost

— MORH/MoD Croatia (@MORH_OSRH) June 21, 2023

Podijeli ovaj članak