Tadić raskrinkao Vučića: Iznio je niz laži u “historijskom” obraćanju naciji, a najveća je…

2 min. čitanja

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić reagovao je na obraćanje naciji aktuelnog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koje je održao u subotu, a koje je danima ranije najavljivano kao “historijski” govor u kojem je Vučić trebao saopćiti neke “strateške odluke Srbije”.

Tadić je poručio da kao bivši srbijanski predsjednik ima potrebu i obavezu da obavijesti javnost o “nizu laži” koje je Vučić iznio u obraćanju naciji.

– Sada je jasno zašto u UN nije podvukao da je za Srbiju članstvo Kosova u UN neprihvatljivo. Najveća laž je da od 2010. godine EU “rukovodi procesom rešavanja konačnog statusa Kosova”. Vučićeva vlast je podigla nivo tehničkih pregovora u Briselu na statusni nivo! I Nikolić (bivši predsjednik Srbije,Tomislav op.a) se u svojoj nedotupavnosti tada hvalio kako su ti pregovori podignuti na nivo šefova država – navodi Tadić na Twitteru.

Naglašava da Vučić ostavlja prostor za priznavanje Kosova i njegovo članstvo u UN-u.

– I zapamtite, dok god Vučić laže da je pitanje MSP (Ministarstvo spoljnih poslova) “zapečatilo kosovsku nezavisnost” i da smo mi prebacili statusne pregovore u EU, znajte da ostavlja prostor da u jednom trenutku na ovaj ili onaj način prizna nezavisnost Kosova i članstvo Kosova u UN, a da za to optuži druge! – zaključuje Tadić.

Podijeli ovaj članak